Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sonkás kifli recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» Tésztához:
» 500 g liszt
» 100 ml tej
» 1 tk cukor
» 30 g élesztő
» 2 tojás (+1 a kenéshez)
» 5 ek olaj
» 2 ek olvasztott vaj
» Töltelékhez:
» 250 g főtt sonka
» 200 g trappista vagy edami sajt
» 100 g ecetes uborka
» 3 ek tejföl
» 1 tk mustár
» só
» bors
» Díszítéshez:
» szezámmag
» köménymag
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk. A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot, majd a liszt közepébe öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, egy kis langyos vizet, az olajat és az olvasztott vajat. A tésztát hólyagosra dagasztjuk. Letakarva, meleg helyre téve a duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket: az apróra vágott uborkát a ledarált sonkához adjuk, hozzákeverjük a reszelt sajtot, a tejfölt, a mustárt és sóval, borssal ízesítjük.
A tésztát lisztezett felületen lazán átgyúrjuk, két cipót formálunk belőle. A cipókat 30 cm átmérőjű körökre, vékonyra nyújtjuk. Átlósan 12 cikkelyre vágjuk. A cikkek külső harmadára halmozzuk a tölteléket (mindenhová egyenlő mennyiséget) és a korong közepe felé haladva szorosan, kifliszerűen feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a sonkás kifliket, egymástól jó távolságra, mert növekedni fognak.
Konyharuhával letakarjuk és ismét kétszeresére kelesztjük.
Tojássárgájával megkenjük a kifliket, az egyik tepsiben lévőket szezámmaggal, a másikban lévőket köménymaggal szórjuk meg. 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (kb. 25 perc/tepsi).
Megjegyzés / tipp:

költség: 1080 Ft
költség egy főre: 270 Ft
elkészítettem: 3 alkalommal
0 komment 4 ember kedveli tigerx27
2012.04.07 08:21
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
lisztet tálba, közepébe mélyedést, langyos tejben, liszt közepébe, olvasztott vajat, tésztát hólyagosra, duplájára kelesztjük, apróra vágott, ledarált sonkához, reszelt sajtot, tésztát lisztezett, cikkek külső, korong közepe, sonkás kifliket, egyik tepsiben, másikban lévőket, Tojássárgájával, előmelegített, elkészítettem, Konyharuhával, hozzákeverjük, Sütőpapírral, kétszeresére, kifliszerűen, köménymaggal, szezámmaggal, aranyszínűre, feltekerjük, mennyiséget, elkészítjük, Díszítéshez, Töltelékhez, kelesztjük, letakarjuk, alkalommal, távolságra, hozzáadjuk, tölteléket, kelesztjük, lisztezett, tölteléket, hólyagosra, Tésztához, liszt, cukor, élesztő, tojás kenéshez, olaj, olvasztott, Töltelékhez, főtt sonka, trappista vagy edami sajt, ecetes uborka, tejföl, mustár, bors, Díszítéshez, szezámmag, köménymag,
Karfiollal rakott karaj
0 komment 2 ember kedveli
Tésztasaláta paradicsommal
0 komment 1 ember kedveli
Bodza üdítő
0 komment 1 ember kedveli
Káposztás paszuly csülökkel
0 komment 9 ember kedveli
Mézes halszelet mártással
0 komment 1 ember kedveli
Hajdinaleves-hússal--
0 komment 6 ember kedveli
Fetasajtos rakott burgonya
0 komment 7 ember kedveli
Glögi.finn szilveszteri ital
0 komment 1 ember kedveli
Szendvics omlett
0 komment 9 ember kedveli
Rosztyóka leves
0 komment 17 ember kedveli
Savanyútojás
0 komment 2 ember kedveli
Clafoutis
0 komment 5 ember kedveli
Füstölt sajtkrémleves
0 komment 6 ember kedveli
Diétás sült túrótorta meggyöntettel
0 komment 2 ember kedveli
Hamis madártej
0 komment 4 ember kedveli
Praktikus csemege
0 komment 20 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.